Konzervansi
Zanimiva dejstva
Konzervansi v tekočinah ohranjajo stabilnost formul izdelka. Brez konzervansov bi se izdelki lahko začeli dišati neprijetno oz. bi lahko prišlo do razvoja bakterij. Konzervansi, ki smo jih dodali detergentom in izdelkom za čiščenje, morajo biti, ne glede na njihovo koncentracijo, navedeni na embalaži v skladu Uredbo EU o detergentih. Osebe z znanimi alergijami se tako ne bodo odločile za nakup izdelkov, ki vsebujejo takšne snovi.
Na kakšen način uporabljamo konzervanse?
V gelih Persil smo pri uporabi konzervansov izjemno previdni in jih uporabimo zgolj toliko, kot je to zahtevano.
Na ta način se poskušamo konzervansom izogniti v čim večji meri, kjer je to mogoče in kjer ohranjanje lahko dosežemo z drugimi sestavinami recepta. Pri uporabi se gel Persil običajno razredči z zadostno količino vode.
Od kje prihajajo?
Konzervansi so sintetične snovi, ki jih strogo nadziramo, in morajo prestati obsežen ter celosten postopek pregleda. Vsi konzervansi, ki jih uporabljamo, morajo biti navedeni kot odobrene snovi.